Meniu
Cos de cumparaturi

Cum se face ?

Cum se face ?

Facem vin de peste 14 ani, tradițional, vin din struguri, ”căci altfel ne bate Dumnezeu”asta era vorba bunicului meu

Se spune ca vinul bun incepe din vie, si nimic nu poate fi mai adevarat decat asta. Din pacate “marii producatori” mai uita treaba asta si fac vin din struguri munciti de altii, in tot felul de conditii. Am pus accent pe suprafetele de vita de vie detinute, in sensul ca via trebuie ingrijita permanent, sa nu existe altceva in afara de vita de vie pe tarla, tratamentele sa fie facute la timp, preventiv si nu curativ, cu cat mai putine substante posibil. Pot sa ma laud ca in ultimii 3 ani nu am avut decat 5 tratamente la vie pe an, in contextul in care in zona Dragasani este o medie de 10, iar in unele cazuri exceptionale chiar si 18 tratamente pe an… Bineinteles ca tot acest lucru se reflecta in vin, cu cat mai putine tratamente, cu atat mai bun vinul, zic eu.

Încercăm să obținem un vin cât mai natural, fără alte adaosuri în afară de struguri și cât mai puțini sulfiți, pentru conservare. Strugurii sunt culeși numai la temperaturi până în 22 de grade, sunt aduși la cramă și nu ating altceva decât lemn de stejar. Fermentația are loc natural, fără drojdii selecționate, numai pe baza zahărului prezent natural în struguri, care în anii buni, a sărit de 230-240 gr/l. Nu folosim inox, nici măcar pentru păstrare. Avem badane pentru struguri și butoaie mari din lemn de stejar, până la 5000 de litri. Întotdeauna am crezut că un butoi bun poate influență vinul, pe când o bucată de fier nu are cum să facă asta. Și știu că am dreptate,pentru că în marea industrie a vinului,în recipientele de inox, se introduc chipsuri de lemn de stejar, pentru aromă de butoi, ceea ce mi s-a părut wow…

Nu ne-am ocupat deloc de recunoașterea vinului că DOC, IG sau altceva; am fost mai mult preocupați de mulțumirea clientului și perfecționarea vânzării, pentru că fără componentă această, nu ai cum să continui. Plantațiile de sauvignon blanc, merlot și cabernet, fiind replantate pe proiecte cu fonduri europene, sunt certificate DOC, și pentru acestea, suntem în curs de obținere certificare DOC și pentru vin.
Va așteptăm să degustați și vinul nostru, ambalat fie la sticlă, fie la bag în box de 10 litri. Fiți siguri că este același vin în ambele variante!

Va mulțumim pentru încredere!